Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i efektowne, moja rodzina go uwielbia. Przepis zdobyłam od mojego dobrego sąsiada :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3614
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 641
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3614
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3782
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 641
Składniki
Biszkopt: Białka z 5 jaj ubić z cukrem, dodać 5 żółtek z octem, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć na dużą blachę i upiec.
Masa: 4 białka ubić na sztywno. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Do utartej masy dodawać na przemian raz mleko w proszku a raz ubitą pianę i likier kokosowy, następnie spirytus. Wymieszać wszystko i wsypać migdały w płatkach /troszkę zostawić na posypkę na górę ciasta/. Na upieczony biszkopt wylać masę i posypać resztą płatków migdałowych.
Smacznego :)