Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiański deser,wart każdego grzechu;))źródło:sprawdzonakuchnia.pl
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8694
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8694
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Wiórki wsypać na patelnię,na średnim ogniu uprażyć na złoty kolor,zostawić do wystygnięcia.
Żółtka utrzeć z cukrem.Śmietanę ubić.
Do ubitych żółtek dodać serek mascarpone,zmiksować do połączenia składników.Następnie dodać ubitą śmietanę i również zmiksować do połączenia składników.
Do miski wlać mleko i likier,namoczyć biszkopty.Ułożyć je w pucharkach,następnie wyłożyć porcję kremu,przesypać wiórkami i startą czekoladą.
Znów namoczyć porcję biszkoptów,wyłożyć na wiórki na nią kolejną porcję kremu,zakończyć czekoladą i wiórkami.
Pucharki przykryć folią spożywczą,przed podaniem schłodzić w lodówce przez przynajmniej 3 godziny.