Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiański deser,wart każdego grzechu;))źródło:sprawdzonakuchnia.pl
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17740
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1833
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15507
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6734
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17740
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1833
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15507
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6734
Składniki
Wiórki wsypać na patelnię,na średnim ogniu uprażyć na złoty kolor,zostawić do wystygnięcia.
Żółtka utrzeć z cukrem.Śmietanę ubić.
Do ubitych żółtek dodać serek mascarpone,zmiksować do połączenia składników.Następnie dodać ubitą śmietanę i również zmiksować do połączenia składników.
Do miski wlać mleko i likier,namoczyć biszkopty.Ułożyć je w pucharkach,następnie wyłożyć porcję kremu,przesypać wiórkami i startą czekoladą.
Znów namoczyć porcję biszkoptów,wyłożyć na wiórki na nią kolejną porcję kremu,zakończyć czekoladą i wiórkami.
Pucharki przykryć folią spożywczą,przed podaniem schłodzić w lodówce przez przynajmniej 3 godziny.