Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rafaello z kaszy jaglanej to pyszna, zdrowa, choć nie do końca niskokaloryczna słodycz:). Na pewno jest zdrowszą alternatywną dla kupnych słodyczy i między innymi dlatego warto je przygotować. Smakuje nawet wielbicielom tradycyjnych słodkości.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6960
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30436
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29191
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6960
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30436
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29191
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną wodą. Przekładamy do garnka, dodajemy 1 szklankę wiórków kokosowych, mleko i mód. Gotujemy często mieszając aż kasza wchłonie całą wodę.
Kiedy masa przestygnie, ale będzie jeszcze ciepła, formujemy z niej małe kulki, które obtaczamy w wiórkach. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc - mocno schłodzone smakują najlepiej.