Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello z kaszy jaglanej

Rafaello z kaszy jaglanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 470 Ocena: 9659

Dodano:

Odsłon: 10007

Rafaello z kaszy jaglanej to pyszna, zdrowa, choć nie do końca niskokaloryczna słodycz:). Na pewno jest zdrowszą alternatywną dla kupnych słodyczy i między innymi dlatego warto je przygotować. Smakuje nawet wielbicielom tradycyjnych słodkości.

Składniki

  • 100g kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wiórków kokosowych + 1/4 szklanki do obtoczenia
  • 3 łyżki miodu
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rafaello z kaszy jaglanej

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną wodą. Przekładamy do garnka, dodajemy 1 szklankę wiórków kokosowych, mleko i mód. Gotujemy często mieszając aż kasza wchłonie całą wodę.

  2. Kiedy masa przestygnie, ale będzie jeszcze ciepła, formujemy z niej małe kulki, które obtaczamy w wiórkach. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc - mocno schłodzone smakują najlepiej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń