Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rafaello z kaszy jaglanej to pyszna, zdrowa, choć nie do końca niskokaloryczna słodycz:). Na pewno jest zdrowszą alternatywną dla kupnych słodyczy i między innymi dlatego warto je przygotować. Smakuje nawet wielbicielom tradycyjnych słodkości.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 110
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1278
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 110
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1278
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną wodą. Przekładamy do garnka, dodajemy 1 szklankę wiórków kokosowych, mleko i mód. Gotujemy często mieszając aż kasza wchłonie całą wodę.
Kiedy masa przestygnie, ale będzie jeszcze ciepła, formujemy z niej małe kulki, które obtaczamy w wiórkach. Wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc - mocno schłodzone smakują najlepiej.