Desery Przepis na:
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Wiórka + 1 łyżka margaryny + 1 łyżka cukru - smażyć na patelni na złoty kolor. Trzeba cały czas pilnować, bo potrafią szybką się podpalić
Z mleka, 1/2 szkl. cukru i obu mąk ugotować budyń - odstawić do wystudzenia
Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce budyniu, na koniec jak ktoś lubi mozna dać kilka kropel olejku do ciasta np. rumowego i podzielić na trzy części
Krakersy ułożyć 5x5 lub 4x6 na to masa - krakersy - masa - krakersy - masa - wiórki kokosowe (lekko je docisnąć ręką do masy)
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

karolina87 26 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
niedawno skusilam sie na rafaello, wszyscy chwalili polaczenie krakersów j slodkiej masy, jednak ja naleze chyba do tej nielicznej grupy ktora woli rafaello zrobione na herbatnikach :) chociaz musze przyznac ze po dwoch dniach bylo juz calkiem niezle :) ale ogolnie fajny pomysl:) pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz