Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
amerykański klasyk w formie cupcake
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 7
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 39
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 131
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 273
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 7
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 39
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 131
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 273
Składniki
Utrzeć masło z cukrami. Dodać jajko, ocet i barwnik, dalej ucierać aż do uzyskania jednolitej masy.
Do drugiej miski przesiać mąkę z kakao i sodą.
Cały czas miksując dodawać do masy jajecznej mąkę z kakao i sodą na zmianę z maślanką.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Ciasto nakładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Piec ok. 20-25 minut, do suchego patyczka.
Babeczki wyłóż na kratkę do całkowitego wystudzenia. Twarożek ucieramy z cukrami. Stopniowo dodajemy kremówkę, cały czas miksując do uzyskania puszystego kremu. Krem nakładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki.