Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
amerykański klasyk w formie cupcake
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13913
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1601
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15587
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6344
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13913
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1601
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15587
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6344
Składniki
Utrzeć masło z cukrami. Dodać jajko, ocet i barwnik, dalej ucierać aż do uzyskania jednolitej masy.
Do drugiej miski przesiać mąkę z kakao i sodą.
Cały czas miksując dodawać do masy jajecznej mąkę z kakao i sodą na zmianę z maślanką.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Ciasto nakładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami. Piec ok. 20-25 minut, do suchego patyczka.
Babeczki wyłóż na kratkę do całkowitego wystudzenia. Twarożek ucieramy z cukrami. Stopniowo dodajemy kremówkę, cały czas miksując do uzyskania puszystego kremu. Krem nakładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki.