Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 1888
Dodano: 19.09.2016
Odsłon: 2416
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Utrzeć masło z cukrami.
Dodać jajko, ocet i barwnik, dalej ucierać aż do uzyskania jednolitej masy.
Do drugiej miski przesiać mąkę z kakao i sodą.
Cały czas miksując dodawać do masy jajecznej mąkę z kakao i sodą na zmianę z maślanką.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Ciasto nakładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami.
Piec ok. 20-25 minut, do suchego patyczka.
Babeczki wyłóż na kratkę do całkowitego wystudzenia.
Twarożek ucieramy z cukrami. Stopniowo dodajemy kremówkę, cały czas miksując do uzyskania puszystego kremu. Krem nakładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)