Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, przepyszne i na każdą kieszeń . Rogaliki z marmoladą i czekoladą .
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7550
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2571
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7550
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2571
Składniki
Składniki: -6szklanek mąki -1 masło -3 jajka -10 dkg.drożdży -1 szklanka śmietany -2 łyżki cukru -cukier waniliowy -1 łyżeczka soli Wykonanie : Drożdże rozetrzeć z dwoma łyżkami cukru, częścią śmietany,mąką i solą, Rozczyn zostawić do wyrośnięcia Masło rozkruszyć z mąką , wbić jajka , dodać cukier,wyrośnięty rozczyn z drożdży, śmietanę i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na części, każdą część rozwałkować na cienki placek i podzielić na trójkąty , na każdy położyć porcję marmolady lub 2 kostki deserowej czekolady, zawinąć formująć rogale.Rogale na wierzchu posmarować, mlekiem lub olejem Piec w temperaturze 180 stopni od 20 do 30 minut. Polukrować Smacznego !!!