Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie rogaliki nadzienie można zrobić dowolne wg. swoich upodobań
Do ciepłego mleka dodajemy, drożdże, cukier i kilka łyżek mąki , dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
Mąkę przesiewamy, dodajemy 2 jajka śmietanę aromat, proszek do pieczenia i wyrośniety zaczyn i wyrabiamy
Pod koniec dodajemy roztopione i przestudzone masło.
Odstawiamy do wyrośnięcia aby ciasto podwoiło swoją objętość
Dzielimy ciasto na 3 części
Wałkujemy tak aby powstał okrąg i tniemy w trójkąty ok 8 z jednej porcji.
Na każdym układamy masę kajmakową i budyń i
zwijamy.
Zlepiamy delikatnie rogi
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem pieczemy w 180 stopniach na zloty kolor około 13min.
Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)
Naleśniki przygotowane dla moich wnuków. Moje wnuki uwielbiają naleśniki z s...
Odsłon: 10
Świetny pomysł na przekąskę, jeśli zostanie nam chleb tostowy lub szybka prop...
Odsłon: 33
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 3032
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 162
Naleśniki przygotowane dla moich wnuków. Moje wnuki uwielbiają naleśniki z s...
Odsłon: 10
Świetny pomysł na przekąskę, jeśli zostanie nam chleb tostowy lub szybka prop...
Odsłon: 33
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 3032
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 162
Składniki
Do ciepłego mleka dodajemy, drożdże, cukier i kilka łyżek mąki , dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy 2 jajka śmietanę aromat, proszek do pieczenia i wyrośniety zaczyn i wyrabiamy Pod koniec dodajemy roztopione i przestudzone masło. Odstawiamy do wyrośnięcia aby ciasto podwoiło swoją objętość
Dzielimy ciasto na 3 części Wałkujemy tak aby powstał okrąg i tniemy w trójkąty ok 8 z jednej porcji. Na każdym układamy masę kajmakową i budyń i zwijamy. Zlepiamy delikatnie rogi
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem pieczemy w 180 stopniach na zloty kolor około 13min. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Naleśniki z serem i sosem owocowym
Desery
Sernik krówkowy
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Naleśniki z serem i sosem owocowym
Naleśniki przygotowane dla moich wnuków. Moje wnuki uwielbiają naleśniki z s...
Odsłon: 10
Sernik krówkowy
Cechą charakterystyczną sernika krówkowego jest jego bogata, jedwabista konsy...
Odsłon: 1306