Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mniam
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1166
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1166
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Mąkę posiekać na stolnicy z margaryną,śmietanę(temperatura pokojowa nie z lodówki) rozmieszać z drożżami i cukrem i dodać do mąki wbić 2 jajka i wszystko wyrobić na gładkie ciasto odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut.Po tym czasie podzielić ciasto na 2 części każdą rozwałkować w kóleczko następnie kółko podzielić na 8 trojkątow na każdym położyć porcję dżemu i zwjać w rogaliki od szerokiego końca do wąskiego gotowe układać na blasze wysmarowanej margaryną i odstawic na 20 minut do wyrośnięcia po tym czasie posmarować je rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem,piec ok 25 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.