Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
mikser, folia spożywcza, nóż, młynek do orzechów, papier do pieczenia, miska,
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 3297
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 5570
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 5919
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 33750
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 433
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 3297
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 5570
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 5919
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 33750
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 433
Składniki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dodać cukier, cukier waniliowy , żółtka oraz pokrojone masło, dodać zmielone migdały i orzechy. Wszystkie składniki wymieszać mikserem, następnie przełożyć na podsypany makom blat i zagnieść jednolite , gładkie ciasto. Ciasto uformowac w kulę , owiną folią spożywczą i włożyć na godzinę do lokówki w celu schłodzenia. Blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąc z lokówki, odrywać kawałki ciasta i formować kulki , nastepnie kulki rolować i tworzyć rogaliki. Układać na przygotowanych blaszkach w niewielkich odstępach. Piec w 180 stopniach około 15 minut, po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Rogaliki gotowe do pieczenia.
Rogaliki po upieczeniu.
Rogaliki gotowe do spożycia.