Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudniowej kawki , oraz na inne okazje . Polecam .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11957
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16441
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5281
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11957
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16441
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5281
Składniki
Z mąki , margaryny i utartego sera zagnieść ciasto i pozostaw w lodowce na 1 godzinę .
Następnie rozwałkuj i wycinaj z ciasta średniej wielkości trójkąty . Napełniaj dżemem i uformuj małe rogaliki.
Rogaliki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , piec w nagrzanym do 170 st. piekarniku przez około 15-20 minut na złoty kolor. Po wyjęciu posyp na gorąco obficie cukrem pudrem. Smacznego.