Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudniowej kawki , oraz na inne okazje . Polecam .
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13597
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7678
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13597
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7678
Składniki
Z mąki , margaryny i utartego sera zagnieść ciasto i pozostaw w lodowce na 1 godzinę .
Następnie rozwałkuj i wycinaj z ciasta średniej wielkości trójkąty . Napełniaj dżemem i uformuj małe rogaliki.
Rogaliki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , piec w nagrzanym do 170 st. piekarniku przez około 15-20 minut na złoty kolor. Po wyjęciu posyp na gorąco obficie cukrem pudrem. Smacznego.