Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mam ręki do pieczenia ciast, ale te rogaliki są tak proste, że nawet mi zawsze wychodzą:)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 891
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1809
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6349
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 891
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1809
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6349
Składniki
Do przesianej mąki przesiekanej z tłuszczem dodać przetarty przez sito jub przepuszczony przez maszynkę ser i pół jajka
Zagnieść ciasto jak na pierogi. Rozwałkować je do grubości ok. pół centymetra, kroić w kwadraty 7x7 cm. Na środek każdego kwadratu położyć łyżeczkę marmolady, następnie zwinąć w rulon i uformować rogalik.
Posmarować po wierzchu resztą rozbełtanego jajka i piec w piekarniku przez około 20 minut. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem