Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mam ręki do pieczenia ciast, ale te rogaliki są tak proste, że nawet mi zawsze wychodzą:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104231
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5897
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104231
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5897
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Składniki
Do przesianej mąki przesiekanej z tłuszczem dodać przetarty przez sito jub przepuszczony przez maszynkę ser i pół jajka
Zagnieść ciasto jak na pierogi. Rozwałkować je do grubości ok. pół centymetra, kroić w kwadraty 7x7 cm. Na środek każdego kwadratu położyć łyżeczkę marmolady, następnie zwinąć w rulon i uformować rogalik.
Posmarować po wierzchu resztą rozbełtanego jajka i piec w piekarniku przez około 20 minut. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem