Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mam ręki do pieczenia ciast, ale te rogaliki są tak proste, że nawet mi zawsze wychodzą:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1058
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14688
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1058
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2871
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 965
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1730
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14688
Składniki
Do przesianej mąki przesiekanej z tłuszczem dodać przetarty przez sito jub przepuszczony przez maszynkę ser i pół jajka
Zagnieść ciasto jak na pierogi. Rozwałkować je do grubości ok. pół centymetra, kroić w kwadraty 7x7 cm. Na środek każdego kwadratu położyć łyżeczkę marmolady, następnie zwinąć w rulon i uformować rogalik.
Posmarować po wierzchu resztą rozbełtanego jajka i piec w piekarniku przez około 20 minut. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem