Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4893
Dodano: 25.08.2009
Odsłon: 1389
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Do przesianej mąki przesiekanej z tłuszczem dodać przetarty przez sito jub przepuszczony przez maszynkę ser i pół jajka
Zagnieść ciasto jak na pierogi. Rozwałkować je do grubości ok. pół centymetra, kroić w kwadraty 7x7 cm. Na środek każdego kwadratu położyć łyżeczkę marmolady, następnie zwinąć w rulon i uformować rogalik.
Posmarować po wierzchu resztą rozbełtanego jajka i piec w piekarniku przez około 20 minut. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

hihidwa 06 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
O jaki fajny przepis! do ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz