Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki podwójnie twarogowe - przygotowanie z kruchego ciasta z udziałem twarogu, nadziewane słodkim, twarogowym nadzieniem. Proste i szybkie do zrobienia. Długo zachowują świeżość i cudowny smak. Rozchodzą się w ekspresowym tempie. Rogaliki z twarogiem to deser, który pokocha cała rodzina.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3992
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415642
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2646
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3992
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415642
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2646
Składniki
Do miski przełóż twaróg i miękkie masło. Wsyp mąkę. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto.
Ciasto podziel na dwie równe części. Uformuj z nich kule. Każdą z nich rozwałkuj na cienki okrągły placek o grubości około 2 mm. Każdy z placków podziel na 16 równych trójkątów.
Przygotuj nadzienie. Do miski przełóż twaróg i rozgnieć go widelcem. Dodaj cukier, cynamon i żółtko. Składniki wymieszaj.
Nadzienie serowe nakładaj łyżeczką na podstawy trójkątów. Zawijaj rogaliki zaczynając od postawy, kierując się w stronę wierzchołka.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Rogaliki układaj na blaszce w równych odstępach. Gotowe rogaliki posmaruj rozbełtanym białkiem.
Rogaliki z twarogiem piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut.