Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak delikatnych rogalików jeszcze nie jadłeś, wypróbuj przekonaj się. Ciasto na rogaliki jest na bazie twarogu z pysznym wiśniowym nadzieniem, ich smak rozpływa się w ustach a zapach roznosi się po całym domu. Idealne do filiżanki gorącej kawy.
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7111
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 24
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 37
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 37
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7111
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 24
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 37
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 37
Składniki
1. Twaróg, masło, cukier przekładam do miski i blenduję blenderem. 2. Następnie dodaję, mąkę proszek do pieczenia oraz sól i wyrabiam ciasto.
3. Ciasto przekładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuję w kształt koła. 4. Ciasto kroję tak jak pizzę na 12 trójkątów.
5. Na każdym kawałku układam po łyżeczce dżemu.
6. Każdy trójkąt zwijam w rulonik , zaczynam od szerszego końca. 7. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
8. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. 9. Gotowe. 10. Smacznego.