Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak delikatnych rogalików jeszcze nie jadłeś, wypróbuj przekonaj się. Ciasto na rogaliki jest na bazie twarogu z pysznym wiśniowym nadzieniem, ich smak rozpływa się w ustach a zapach roznosi się po całym domu. Idealne do filiżanki gorącej kawy.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 344
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 575
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3672
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 240
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 344
Składniki
1. Twaróg, masło, cukier przekładam do miski i blenduję blenderem. 2. Następnie dodaję, mąkę proszek do pieczenia oraz sól i wyrabiam ciasto.
3. Ciasto przekładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuję w kształt koła. 4. Ciasto kroję tak jak pizzę na 12 trójkątów.
5. Na każdym kawałku układam po łyżeczce dżemu.
6. Każdy trójkąt zwijam w rulonik , zaczynam od szerszego końca. 7. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
8. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. 9. Gotowe. 10. Smacznego.