Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada bezowa z wiśniami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Białka ubij z solą i cukrem kryształem na puszystą masę. Posmaruj masłem pergamin, posyp płatkami migdałów, wyłóż na niego masę i rozsmaruj na cienki placek (ok. 1-1,5 cm). Piecz 8 min w 200 st. C.
Wyjmij ciasto, odwróć i połóż wierzchem na papierze posypanym cukrem pudrem (usuń pergamin z pieczenia). Bezę zostaw do wystygnięcia. Na gorącą patelnię wsyp wiśnie. Poczekaj, aż się lekko rozpuszczą i dodaj cukier puder. Wymieszaj, aż powstanie konfitura. Odstaw do ostygnięcia.
Śmietanę ubij z cukrem wanilinowym na gęstą masę, nałóż na ciasto, a na to konfiturę wiśniową. Całość zwiń przy pomocy pergaminu. Roladę włóż na chwilę do lodówki do połączenia smaków. Podawaj schłodzoną.Źródło: Tele Tydzień