Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowy budyń nie musi być podany w pucharku.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 476
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 459
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 53
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 476
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 459
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 53
Składniki
Formę 30x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać dno wiórkami kokosowymi. Dno musi być dokładnie przykryte. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i kakao. Dodać 1,5 szklanki mleka i dokładnie wymieszać. W garnku zagotować pozostałe mleko z cukrem i masłem. Do gotującego się mleka dodać mączną zawiesinę. Mieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Na wiórki, bardzo delikatnie wylać budyń. Wyrównać i wystudzić. Wystudzony budyń posmarować dżemem porzeczkowym. Pomagając sobie papierem, zwinąć budyń w roladę. Zaczynając od krótszego boku. Kroić na porcje i częstować gości. Smacznego.