Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowy budyń nie musi być podany w pucharku.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 248
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2632
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1833
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3538
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28670
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 248
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2632
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1833
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3538
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28670
Składniki
Formę 30x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać dno wiórkami kokosowymi. Dno musi być dokładnie przykryte. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i kakao. Dodać 1,5 szklanki mleka i dokładnie wymieszać. W garnku zagotować pozostałe mleko z cukrem i masłem. Do gotującego się mleka dodać mączną zawiesinę. Mieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Na wiórki, bardzo delikatnie wylać budyń. Wyrównać i wystudzić. Wystudzony budyń posmarować dżemem porzeczkowym. Pomagając sobie papierem, zwinąć budyń w roladę. Zaczynając od krótszego boku. Kroić na porcje i częstować gości. Smacznego.