Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowy budyń nie musi być podany w pucharku.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2663
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 291
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9578
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2663
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 291
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9578
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Formę 30x40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać dno wiórkami kokosowymi. Dno musi być dokładnie przykryte. Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i kakao. Dodać 1,5 szklanki mleka i dokładnie wymieszać. W garnku zagotować pozostałe mleko z cukrem i masłem. Do gotującego się mleka dodać mączną zawiesinę. Mieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Na wiórki, bardzo delikatnie wylać budyń. Wyrównać i wystudzić. Wystudzony budyń posmarować dżemem porzeczkowym. Pomagając sobie papierem, zwinąć budyń w roladę. Zaczynając od krótszego boku. Kroić na porcje i częstować gości. Smacznego.