Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8269
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2843
Polecam.
Odsłon: 1489
Polecam.
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8269
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2843
Polecam.
Odsłon: 1489
Polecam.
Odsłon: 439
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek . Na blachę położyć papier pergaminowy lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę . W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 minut , bo w przeciwnym razie rolada może się łamać. Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę . Wierzch ciasta ozdabiać również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.