Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3674
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5324
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3674
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5324
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek . Na blachę położyć papier pergaminowy lub folię aluminiową posmarowaną tłuszczem i rozprowadzić masę . W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 minut , bo w przeciwnym razie rolada może się łamać. Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę . Wierzch ciasta ozdabiać również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.