Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie delikatnej,śmietankowej rolady z kwaskowym dżemem z czarnej porzeczki smakuje rewelacyjnie...POLECAM
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę dodać żółtka,cukier,zapach i proszek...następnie przesianą mąkę.Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować na nim równomiernie ciasto.Wstawić do gorącego piekarnika (180) i piec 25 min. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu wyjąć biszkopt,delikatnie oderwać papier,przełożyć na ściereczkę i zwinąć w roladę...zostawić do całkowitego wystudzenia.Śmietanę ubić ze śnieżką,dodać żelatynę i na chwilkę wstawić do lodówki.Ostudzony biszkopt rozwinąć i posmarować dżemem porzeczkowym,na dżem wyłożyć bitą śmietanę i zwinąć roladę.Brzegi zawinąć folią aluminiową i wstawić ciasto do lodówki.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO