Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z białek z musem truskawkowym jest pyszna do której można wykorzystać białka pozostałe z innego wypieku.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 658
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1402
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1670
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 658
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1402
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1670
Składniki
Truskawki bez szypułek wsypać do rondla, wlać kilka łyżek wody, zagotować. Wsypać galaretki, wymieszać i dokładnie zmiksować. Odłożyć do stężenia.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru i cukier wanilinowy. Do ubitych białek dodać olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na przygotowaną, dużą blaszkę. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 10 minut.
Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, usunąć papier, ułożyć na ścierce i razem ze ściereczką zwinąć, pozostawić do ostudzenia.
Zimne ciasto rozwinąć ze ścierki, wyłożyć tężejący mus, brzegiem ułożyć cząstki brzoskwiń.
Ponownie zwinąć roladę. Odłożyć do lodówki do stężenia.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub ozdobić według własnego uznania.