Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam borówki , dlatego dziś proponuję cudowną roladę , zabarwioną syropem buraczanym.
Jajka z cukrem ubijamy do białości. Dodajemy cukier waniliowy i partiami wsypujemy mąkę. Błaską blaszkę 40/26 cm., smarujemy margaryną , wykładamy papierem do pieczenia. Trzy łyżki ciasta łączymy z łyżką kakao i przekładamy do woreczka cukierniczego. Posługując się woreczkiem rysujemy dowolny wzór bezpośrednio na papierze do pieczenia .
Następnie powoli i dokładnie wypełniamy blaszkę jasnym ciastem. Ciasto pieczemy w 180-190 C przez ok. 10-15 minut.. Biszkopt powiniem być jasny. Upieczony biszkopt wykładamy na ściereczkę posypaną cukrem pudrem , zdejmujemy papier i zwijamy ciasto w rulon. Chłodną śmietanę lekko ubijamy , dodajemy cukier zmieszany z fixem, dokładnie ubijamy . Na koniec dolewamy sok z cytryny , syrop buraczany , ew. dosładzamy i wkładamy borówki.
3.
Gdy biszkopt przestygnie , rozwijamy go i napełniamy masą , omijając brzegi . Ciasto znowu zwijamy w ściereczkę i odkładamy do lodówki na ok. 2 godziny. Najlepiej roladę zrobić dzień wcześniej. Szczerze polecam.
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 542
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1095
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 84
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 56
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 165
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 542
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1095
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 84
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 56
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 165
Składniki
Jajka z cukrem ubijamy do białości. Dodajemy cukier waniliowy i partiami wsypujemy mąkę. Błaską blaszkę 40/26 cm., smarujemy margaryną , wykładamy papierem do pieczenia. Trzy łyżki ciasta łączymy z łyżką kakao i przekładamy do woreczka cukierniczego. Posługując się woreczkiem rysujemy dowolny wzór bezpośrednio na papierze do pieczenia .
Następnie powoli i dokładnie wypełniamy blaszkę jasnym ciastem. Ciasto pieczemy w 180-190 C przez ok. 10-15 minut.. Biszkopt powiniem być jasny. Upieczony biszkopt wykładamy na ściereczkę posypaną cukrem pudrem , zdejmujemy papier i zwijamy ciasto w rulon. Chłodną śmietanę lekko ubijamy , dodajemy cukier zmieszany z fixem, dokładnie ubijamy . Na koniec dolewamy sok z cytryny , syrop buraczany , ew. dosładzamy i wkładamy borówki. 3. Gdy biszkopt przestygnie , rozwijamy go i napełniamy masą , omijając brzegi . Ciasto znowu zwijamy w ściereczkę i odkładamy do lodówki na ok. 2 godziny. Najlepiej roladę zrobić dzień wcześniej. Szczerze polecam.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Różowa Księżniczka
Desery
Tani sernik z 4 składników
Desery
Dietetyczne ciasto
Desery
Gofry jak z budki
Ciasto Różowa Księżniczka
To pięknie prezentujące się i jeszcze lepiej smakujące ciasto warto przygotow...
Odsłon: 26
Tani sernik z 4 składników
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 157