Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla każdego łasucha. :) Rolada jest dosyć prosta w przygotowaniu oraz bardzo delikatna w smaku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5347
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 883
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo wsypując cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodawać na przemian żółtka i przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w 180 stopniach C.
Jeszcze ciepłe ciasto przenieść na czystą ściereczkę. Zrolować wraz ze ściereczką i pozostawić do wystygnięcia. Zimny biszkopt może się połamać, dlatego na roladę zwijamy ciepłe ciasto.
W tym czasie ubić bitą śmietanę na sztywno z dodatkiem cukru oraz soku z cytryny.
Gdy biszkopt ostygnie, rozłożyć go i wysmarować bitą śmietaną.
Brzoskwinie pokroić w cienkie paseczki. Nałożyć na bitą śmietanę.
Zwinąć ciasto w roladę. Z wierzchu posypać cukrem pudrem. Udekorować bitą śmietaną. Posypać kakao.
Smacznego! :)