Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla każdego łasucha. :) Rolada jest dosyć prosta w przygotowaniu oraz bardzo delikatna w smaku.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 213
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 949
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1270
Polecam na kolację.
Odsłon: 171
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 213
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 949
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1270
Polecam na kolację.
Odsłon: 171
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo wsypując cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodawać na przemian żółtka i przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w 180 stopniach C.
Jeszcze ciepłe ciasto przenieść na czystą ściereczkę. Zrolować wraz ze ściereczką i pozostawić do wystygnięcia. Zimny biszkopt może się połamać, dlatego na roladę zwijamy ciepłe ciasto.
W tym czasie ubić bitą śmietanę na sztywno z dodatkiem cukru oraz soku z cytryny.
Gdy biszkopt ostygnie, rozłożyć go i wysmarować bitą śmietaną.
Brzoskwinie pokroić w cienkie paseczki. Nałożyć na bitą śmietanę.
Zwinąć ciasto w roladę. Z wierzchu posypać cukrem pudrem. Udekorować bitą śmietaną. Posypać kakao.
Smacznego! :)