Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękne ciasta, które kształtem przypominają kwiat
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10827
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11623
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 755
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10827
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1178
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11623
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 755
Składniki
Kroimy jabłka na cienkie plasterki i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą do przykrycia i chwilę gotujemy, aż zmiękną.
Ciasto francuskie kroimy na 6 pasków i nakładamy na nie dżem jabłkowy. Można go przygotować przez gotowanie pokrojonych jabłek lub kupić w sklepie gotowy.
Doprawiamy cynamonem/przyprawą do szarlotki. Jeśli wasze jabłka są bardzo kwaśne można dodać trochę cukru. Na górze wykładamy jabłka.
Zwijamy i wsadzamy w papilotki. Pieczemy w 200 C przez ok 30- 40 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika można oprószyć cukrem pudrem.