Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękne ciasta, które kształtem przypominają kwiat
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4228
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 497
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 894
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3802
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 773
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4228
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 497
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 894
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3802
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 773
Składniki
Kroimy jabłka na cienkie plasterki i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą do przykrycia i chwilę gotujemy, aż zmiękną.
Ciasto francuskie kroimy na 6 pasków i nakładamy na nie dżem jabłkowy. Można go przygotować przez gotowanie pokrojonych jabłek lub kupić w sklepie gotowy.
Doprawiamy cynamonem/przyprawą do szarlotki. Jeśli wasze jabłka są bardzo kwaśne można dodać trochę cukru. Na górze wykładamy jabłka.
Zwijamy i wsadzamy w papilotki. Pieczemy w 200 C przez ok 30- 40 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika można oprószyć cukrem pudrem.