Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękne ciasta, które kształtem przypominają kwiat
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 719
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 719
Składniki
Kroimy jabłka na cienkie plasterki i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą do przykrycia i chwilę gotujemy, aż zmiękną.
Ciasto francuskie kroimy na 6 pasków i nakładamy na nie dżem jabłkowy. Można go przygotować przez gotowanie pokrojonych jabłek lub kupić w sklepie gotowy.
Doprawiamy cynamonem/przyprawą do szarlotki. Jeśli wasze jabłka są bardzo kwaśne można dodać trochę cukru. Na górze wykładamy jabłka.
Zwijamy i wsadzamy w papilotki. Pieczemy w 200 C przez ok 30- 40 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika można oprószyć cukrem pudrem.