Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pamiętacie te ciasteczka?? dawno ich nie robiłam . Dziś przypadkiem wpadła mi w ręce foremka i postanowiłam usmażyć parę ciasteczek. Przepis niezawodny z karteczki która była dołączona do foremki. Z podanych proporcji wychodzi około 40 ciasteczek...
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 243
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 123
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 243
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 123
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Składniki
wszystkie składniki wsypujemy do garnka i dokładnie mieszamy. W rondelku bądź na patelni rozgrzewamy tłuszcz.
Foremkę wkładamy na chwilkę do gorącego tłuszczu. Rozgrzaną foremkę osączmy i zanurzamy w cieście na około 5 sekund, ale tylko do górnej krawędzi..inaczej trudno nam będzie "zdjąć" ciastko. Następnie foremkę z zanurzamy w tłuszczu i lekkim ruchem unosimy, ciastko powinno spaść ale czasem trzeba sobie pomóc widelcem, lub patyczkiem od szaszłyków (sprawdza się rewelacyjnie). Foremkę zostawiamy w patelni aby się dogrzała i powtarzamy czynność, aż upieczemy wszystko.
Ciasteczka wykładamy na ręcznik papierowy żeby osączyć z tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem...