Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada smakuje bosko i jest afrodyzjakiem dlatego nie opierajcie się jej.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Z papieru do pieczenia wyciąć 8 krążków o średnicy 15cm. Uformować z nich rożki i skleić bok każdego taśmą samoprzylepną.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Łyżką nałożyć po trochu płynnej czekolady do rożków ,obracając nimi tak,żeby równą warstwa pokryła ścianki. Włożyć na 2 minuty do zamrażalnika.
Krem: W miseczce utrzeć twarożek ze śmietaną ,brandy,cukrem pudrem,połączyć na koniec dodać startą skórkę cytrynową i jeszcze raz połączyć. Krem przełożyć do szprycy i wcisnąć go do rożków. Delikatnie zdjąć papier.