Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dzięki marchewce rożki pozostają mięciutkie i nie twardnieją
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 576
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1003
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 197
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2725
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 576
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1003
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 197
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2725
Składniki
Marchewkę oskrobać i zetrzeć na drobne wiórka,dodać margarynę ,mąkę ,proszek do pieczenia,cukier wszystko dokładnie posiekać nożem a potem zagnieść rękami na gładkie ciasto.Ciasto podzielić na 2 części rozwałkować i pociąć na kwadraty na każdym kwadracie położyć łyżeczkę dżemu złożyć na trójkąt i mocno zlepić brzegi górny róg zawinąć pod spód położyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce i zawinąć 2 boczne rogi do środka formując rożka.Piec na złoty kolor ok.15 minut w 180 stopniach,gotowe posypać cukrem pudrem.Życzę smacznego.