Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, wdzięczne ciastka, które zarówno pysznie smakują jak i ładnie wyglądają i łatwo je zrobić.
Ciasto francuskie rozwinęłam i pokroiłam je wzdłuż krótszego boku na równe paski o szerokości ok. 3cm. Każdy pasek nawinęłam na foremkę metalową do rurek zaczynając od węższego brzegu. Ciasto nawijałam dookoła foremki tak aby brzegi ciasta nachodziły na siebie. Rurki z nawiniętym ciastem ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam je niecałe 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu od razu wyjęłam je z piekarnika i wyłożyłam na metalową kratkę. Gdy wystygły, zdjęłam ostrożnie rurki z foremek. Jedną szklankę mleka zagotowałam. W pozostałym mleku rozmieszałam budyń i cukier i przelałam je na gotujące się mleko. Ciągle mieszając, gotowałam budyń do zgęstnienia. Ugotowany budyń odstawiłam do wystygnięcia. Gdy budyń był zimny, zmiksowałam go z miękkim masłem na jednolity, gładki krem bez grudek. Na koniec zmiksowałam go z mlekiem w proszku. Każdą rurkę smarowałam cienko w środku kremem czekoladowo - orzechowym, a następnie wypełniałam kremem budyniowym. Gotowe rurki schłodziłam w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem rurki oprószyłam dodatkowo cukrem pudrem.
Szybki sposób na coś słodkiego dla dzieci i niespodziewanych gości
Odsłon: 4825
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 47
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym...
Odsłon: 12406
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 47
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 47
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym...
Odsłon: 12406
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 47
Składniki
Ciasto francuskie rozwinęłam i pokroiłam je wzdłuż krótszego boku na równe paski o szerokości ok. 3cm. Każdy pasek nawinęłam na foremkę metalową do rurek zaczynając od węższego brzegu. Ciasto nawijałam dookoła foremki tak aby brzegi ciasta nachodziły na siebie. Rurki z nawiniętym ciastem ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam je niecałe 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu od razu wyjęłam je z piekarnika i wyłożyłam na metalową kratkę. Gdy wystygły, zdjęłam ostrożnie rurki z foremek. Jedną szklankę mleka zagotowałam. W pozostałym mleku rozmieszałam budyń i cukier i przelałam je na gotujące się mleko. Ciągle mieszając, gotowałam budyń do zgęstnienia. Ugotowany budyń odstawiłam do wystygnięcia. Gdy budyń był zimny, zmiksowałam go z miękkim masłem na jednolity, gładki krem bez grudek. Na koniec zmiksowałam go z mlekiem w proszku. Każdą rurkę smarowałam cienko w środku kremem czekoladowo - orzechowym, a następnie wypełniałam kremem budyniowym. Gotowe rurki schłodziłam w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem rurki oprószyłam dodatkowo cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Sernik borówkowy
Desery
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Sernik borówkowy
Pyszny, zdrowy sernik borówkowy.
Odsłon: 96
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Drożdżowe ciasto z masą makowo-jabłkową z bakaliami. Całość polana lukrem i p...
Odsłon: 163