Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne kruchutkie i chrupiące, a ciasto trochę przypomina francuskie.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7802
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2949
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1215
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1186
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7802
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2949
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1215
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1186
Składniki
ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce około godziny. Po wyjęciu cienko rozwałkować na blacie lekko podsypując mąką. Pokroić w długie paski i nawijać na rurkę wysmarowaną masłem. Rurkę obtoczyć z jednej tylko strony w cukrze i upiec, aż się zarumienią w temp 220st. Po ostudzeniu nabijać kremem
krem: żółtka z mlekiem zmiksować, dodać cukier, mąkę - wymieszać wszystko. Ugotować gęsty budyń. Po ostygnięciu utrzeć z kostką masła. Na koniec dodać spirytus do smaku ;):)