Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe rurki z kremem to smaczny i szybki deser na każdą okazję. Przepis jest prosty, a rurki z kremem ze śmietanki i mascarpone wychodzą smaczne i chrupiące.
miska lub stolnica, folia spożywcza, foremki metalowe, wałek, nóż,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4256
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416854
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4256
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416854
Składniki
Na stolnicę lub do miski wsypać mąkę, cukier, dodać śmietanę i zimne masło. Następnie ze składników zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 15 - 20 minut . Foremki czyli metalowe rurki delikatnie posmarować olejem (rurki wtedy łatwo się ściąga ciasto nie przywiera do nich). Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować , pociąć na paseczki szerokości około 1,5 cm. Paseczkami owinąć rurki. Rurki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowałam z wierzchu jajkiem. Na koniec rurki obsypać grubym cukrem. Rurki włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut. Po całkowitym wystudzeniu rurki napełnić kremem.
Rurki gotowe do podania.