Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe rurki z kremem :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy śmietanę i pokrojone na małe kawałki masło. Miksujemy za pomocą końcówek do zagniatania ciasta. Następnie ręcznie zagniatamy ciasto. Chowamy do worka i chłodzimy minimum 1 godzinę (ciasto można zrobić dzień wcześniej) Po tym czasie ciasto dzielimy na pół, cienko wałkujemy i kroimy w paski. Foremki na rurki obklejamy paskami ciasta, zaczynamy od wąskiej strony. Pieczemy ok 15-20 minut w 220 st. C ustawienie góra dół, lub 200 st. C termoobieg aż rurki się ładnie zarumienią. Po upieczeniu delikatnie ściągamy rurki. Z pozostałym ciastem postępujemy identycznie. 1,5 szklanki mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałym mieszamy mąkę i budyń. Wlewamy na gotujące mleko i cały czas mieszamy. Gotujemy aż pozbędziemy się posmaku mąki. Przykrywamy folią tak, żeby dotykała budyniu i odstawiamy do wystudzenia. Masło ubijamy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy aż do wyczerpania budyniu. Krem przekładamy do worka cukierniczego, nadziewamy nasze rurki. Posypujemy cukrem pudrem i chowamy na chwilę do lodówki. Smacznego :) Z przepisu wychodzi ok. 50 rurek.