Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie, kruche, słodkie rurki nadziane delikatnym waniliowym kremem to super propozycja zarówno na świąteczny jak i sylwestrowy stół!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 568
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 231
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 304
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 568
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 231
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 304
Składniki
Przygotowujemy krem. Z przygotowanego mleka do wysokiego naczynia odlewamy ok 125ml i wsypujemy do niego proszek budyniowy, który dobrze mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Pozostałe mleko zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozmieszamy proszek budyniowy i gotujemy by uzyskać gęstą i kremową konsystencję. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Gdy budyń nam ostygnie dodajemy do niego ciepłe masło oraz cukier i dokładnie miksujemy. Krem jest gotowy.
Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski wzdłuż dłuższego boku. Każdy pasek nawijamy na foremkę do pieczenia rurek i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą rurkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy je 15 minut w temperaturze 200 stopni. Gotowe odkładamy do ostudzenia.
Każdą rurkę nadziewamy kremem za pomocą szprycy lub dekoratora cukierniczego