Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malutkie, kruche, słodkie rurki nadziane delikatnym waniliowym kremem to super propozycja zarówno na świąteczny jak i sylwestrowy stół!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 526
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10587
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13473
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2732
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 526
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10587
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13473
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2732
Składniki
Przygotowujemy krem. Z przygotowanego mleka do wysokiego naczynia odlewamy ok 125ml i wsypujemy do niego proszek budyniowy, który dobrze mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Pozostałe mleko zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozmieszamy proszek budyniowy i gotujemy by uzyskać gęstą i kremową konsystencję. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Gdy budyń nam ostygnie dodajemy do niego ciepłe masło oraz cukier i dokładnie miksujemy. Krem jest gotowy.
Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski wzdłuż dłuższego boku. Każdy pasek nawijamy na foremkę do pieczenia rurek i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą rurkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy je 15 minut w temperaturze 200 stopni. Gotowe odkładamy do ostudzenia.
Każdą rurkę nadziewamy kremem za pomocą szprycy lub dekoratora cukierniczego