Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rurki z bitą śmietaną i serkiem mascarpone.
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1396
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2435
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2248
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 228
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1396
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2435
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2248
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 228
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2233
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać chłodne masło. Masło posiekać z mąką, dodać śmietanę, masło i sól i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę do schłodzenia
Schłodzone ciasto podzielić na mniejsze części i rozwałkować (tak jak na pierogi), wycinać paski o długości ok 15 cm i szerokości 2-2,5 cm. Nawijać na foremki do rurek, tak aby ciasto nachodziło na siebie. Nawijać zaczynamy od węższej do szerszej strony. Rurki przed upieczeniem można posmarować roztrzepanym białkiem. Przygotowane foremki układamy na blasze wyłożonej papierem i pieczemy w 180 stopniach, aż się lekko zarumienią. Po wyciągnięciu zdejmujemy z foremek. Po przestudzeniu nadziewamy kremem.
Śmietanę ubić z cukrem i śmietan fix, pod koniec ubijania gdy śmietana będzie już dobrze ubita dodawać małymi porcjami serek masckarpone.