Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealny pomysł na podwieczorek lub deser. To najlepsza alternatywa dla ryżu zapiekanego z jabłkami. Podczas jego przygotowywania należy pamiętać, że po lekkim przestygnięciu ryż lekko zgęstnieje – wtedy można dodać odrobinę mleka i wymieszać.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18511
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7070
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30649
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18511
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7070
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30649
Składniki
Mleko przelać do garnka o grubym dnie, wsypać ryż, doprawić solą. Mleko z ryżem zagotować i maksymalnie zmniejszyć palnik, by całość tylko lekko się gotowała. Garnka nie przykrywać pokrywką, mieszać co jakiś czas. Po 15min ryż powinien być odpowiednio miękki – zależy to od rodzaju użytego ryżu. Jeśli ryż wchłonął za dużo mleka, lub chcemy by był luźniejszy dolewamy jeszcze pół szklanki mleka, mieszamy i gotujemy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku cukrem waniliowym i cynamonem. Ryż przekładamy do miseczek, posypujemy cynamonem i podajemy z konfiturą.