Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z jabłkami to świetny sposób na szybki podwieczorek, a równie dobrze może spełnić rolę dania głównego. Za każdy razem, gdy go jem, przypominają mi się smaki dzieciństwa i mam przed oczami moją babcię stojącą nad garnuszkiem z gotującym się ryżem i mieszającą aby się nie przypalił :-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7782
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2938
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 577
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7782
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2938
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 577
Składniki
Mleko wlać do garnuszka, wsypać ryż i zagotować aż ryż zmięknie i wchłonie całe mleko. Należy często mieszać, bo ryż lubi się przypalać.
W tym czasie jabłka obrać i pokroić w dość drobną kostkę. Następnie podsmażyć na odrobinie masła, aż nieco zmiękną.
Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć połowę ryżu, następnie wszystkie jabłka i drugą połowę ryżu.
Do słoiczka wlać śmietanę, wsypać cukier i cynamon, a następnie energicznie wstrząsnąć aż do połączenia składników. Tak przygotowanym sosem dokładnie polać przygotowaną potrawę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20-25 minut. Podawać na ciepło.