Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na te deser, u nas obiad na słodko, przyszedł w ubiegłym roku. Zamarzyło nam się, jak było już po „ptakach”. Pomysł został zapisany i w końcu zrealizowany. Te popękane małe kuleczki nadały tej sławetnej zapiekance (czytaj ryż z jabłkiem) nowe oblicze. Czasami tak nie wiele potrzeba by zadowolić podniebienia. Kolejny zapiekany ryż czeka nas po zbiorze przepysznych jabłek z Marysi ogrodu.
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 64
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 213
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 64
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 213
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. Budyń gotujemy z większą ilością mleka, zamiast cukru dodajemy ksylitol (50 g). W słoiki układamy (5 słoików 300 ml) ryż, zalewamy budyniem, wsypujemy jagody, lekko oprószamy ksylitolem. Całość zapiekamy 30 min. w temp. 190°C.