Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na mrożone śliwki zalegające w zamrażalniku:) Pudding przepyszny, można dodać też inne owoce.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4589
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 862
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8295
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13133
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 457
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4589
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 862
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8295
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13133
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 457
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją. W misce zmiksuj żółtka jajek ze stewią w kryształkach 1:1 i z masłem. Masę wlej do ugotowanego ryżu i wszystko dobrze wymieszaj.
Formę na ciasto wysmaruj masłem i ułóż w niej warstwami naprzemiennie ryż i śliwki. Piecz około 45 minut.
W tym czasie ubij pianę z białek i dodaj do niej 1 łyżeczkę stewii w kryształkach słodyczy 10:1. Około 5-10 minut przed końcem pieczenia ułóż na wierzchu puddingu pianę z białek i pozostaw do zapieczenia.
Porcję puddingu możesz dodatkowo posypać kakao. Najlepiej smakuje na ciepło, ale dobry jest też na zimno. Może nie wygląda najlepiej, ale jest pyszny:)