Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na mrożone śliwki zalegające w zamrażalniku:) Pudding przepyszny, można dodać też inne owoce.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15890
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15890
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją. W misce zmiksuj żółtka jajek ze stewią w kryształkach 1:1 i z masłem. Masę wlej do ugotowanego ryżu i wszystko dobrze wymieszaj.
Formę na ciasto wysmaruj masłem i ułóż w niej warstwami naprzemiennie ryż i śliwki. Piecz około 45 minut.
W tym czasie ubij pianę z białek i dodaj do niej 1 łyżeczkę stewii w kryształkach słodyczy 10:1. Około 5-10 minut przed końcem pieczenia ułóż na wierzchu puddingu pianę z białek i pozostaw do zapieczenia.
Porcję puddingu możesz dodatkowo posypać kakao. Najlepiej smakuje na ciepło, ale dobry jest też na zimno. Może nie wygląda najlepiej, ale jest pyszny:)