Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na mrożone śliwki zalegające w zamrażalniku:) Pudding przepyszny, można dodać też inne owoce.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 25
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 25
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją. W misce zmiksuj żółtka jajek ze stewią w kryształkach 1:1 i z masłem. Masę wlej do ugotowanego ryżu i wszystko dobrze wymieszaj.
Formę na ciasto wysmaruj masłem i ułóż w niej warstwami naprzemiennie ryż i śliwki. Piecz około 45 minut.
W tym czasie ubij pianę z białek i dodaj do niej 1 łyżeczkę stewii w kryształkach słodyczy 10:1. Około 5-10 minut przed końcem pieczenia ułóż na wierzchu puddingu pianę z białek i pozostaw do zapieczenia.
Porcję puddingu możesz dodatkowo posypać kakao. Najlepiej smakuje na ciepło, ale dobry jest też na zimno. Może nie wygląda najlepiej, ale jest pyszny:)