Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałata z bukietem warzyw"
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 34
Składniki
Warzywa umyć i osuszyć. Sałatę porwać (kapustę pociąć we wstążki). Kukurydzę odcedzić. Rzodkiewki pokroić w plasterki.
Pół ogórka pokroić wzdłuż w ćwiartki, usunąć pestki, pokroić w kostkę.
Z oliwy, octu, musztardy, roztartego czosnku, soli i pieprzu ukręcić gęsty sos. Zalać nim warzywa, wymieszać.
Połówkę ogórka ponacinać pionowo, wykrawając małe kliny. Pokroić w plasterki w kształcie kwiatków.
Z pomidora ściąć jedną długą obierkę. Zwinąć ją jak różę. Rzodkiewki ponacinać, cebulę rozwarstwić, tworząc listki. Udekorować sałatkę.
Sałatkę można wzbogacić według uznania, np. oliwkami, wiórkami tartej marchewki, rzeżuchą, kawałkami wędzonego pstrąga.
ok. 20 minutŹródło: Twoje Imperium