Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12988
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8103
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 342
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 119
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2213
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 772
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12988
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8103
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 342
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 119
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2213
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 772
Składniki
Sos rumowy : w małym rondelku wymieszałem wodę z cukrem i rumem ( pozostawiłem łyżkę rumu ), dodałem gwiazdki anyżu. Podgrzewałem na małym ogniu bez pokrywki około 15 minut. Sos zdjąłem z ognia, dodałem resztę rumu i sok z limonki, przecedziłem przez gęste sitko. Przygotowane owoce włożyłem do miski, polałem sosem rumowym, przykryłem i wstawiłem na godzinę do lodówki.