Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z botwinki i kurczaka"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1212
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1212
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem cytrynowym. Buraczki umyj i pokrój na kawałki (listki zachowaj w całości).
Na patelni zagotuj ocet balsamiczny z cukrem. Wrzuć pokrojone buraczki i duś razem, aż pokryją się glazurą. Przełóż łyżką cedzakową na talerze.
Na tej samej patelni usmaż pokrojonego kurczaka. Rozłóż na buraczkach. Posyp ziarnami słonecznika. Możesz ziarna słonecznika zrumienić na suchej patelni. Będą chrupiące.
Przepis przysłała Paulina Jagocka z Kielc .</strong>
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,10 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie