Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z jajkami przepiórczymi"
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 45
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 148
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 45
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 148
Składniki
Bagietkę pokrój w cienkie plastry i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp parmezanem, skrop oliwą i dopraw pieprzem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 200 °C przez 15 minut. Następnie wyjmij, poczekaj, aż wystygną na papierowym ręczniku.
Łososia pokrój na cztery porcje jednakowej wielkości, dopraw solą i pieprzem. Usmaż na rozgrzanej oliwie, a następnie przełóż do brytfanny. Piecz w temperaturze 200 °C przez około 10 minut.
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo we wrzątku (ok. 2 minuty). Ostudź, obierz i przekrój na pół. Pomidory i rzodkiewki umyj i podziel na kawałki. Sałatę umyj i odsącz.
Przygotuj dressing. Oliwę wymieszaj z octem, wsyp cukier, sól oraz pieprz. Do misy przełóż warzywa i wlej sos, wrzuć kiełki buraka i listki bazylii. Wymieszaj i rozłóż na talerze. Na wierzch połóż jajka i łososia. Podawaj z grzankami z serem.
Czas przygotowania: ok. 35 minut Kalorie: porcja 607 kcal.Źródło: Na żywo