Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste połączenie, a smak rewelacyjny.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112856
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 152
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 345
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 400
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 715
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112856
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 152
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 345
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 400
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 715
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, cały czas sprawdzając aby się nie rozgotowały. Ugotowane odcedzamy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia w łupince. Pory kroimy w pół paseczki i parzymy je we wrzącej wodzie, przez około 3 minuty, a następnie hartujemy w zimnej, odcedzamy i odstawiamy do odcieknięcia na sitku. Zimne ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do pokrojonych ziemniaków dodajemy odcedzonego pora, majonez i przyprawy.
Wszystko dokładnie mieszamy i odkładamy na około 2 godziny do lodówki. Smacznego !!!