Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste połączenie, a smak rewelacyjny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5159
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5159
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, cały czas sprawdzając aby się nie rozgotowały. Ugotowane odcedzamy i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia w łupince. Pory kroimy w pół paseczki i parzymy je we wrzącej wodzie, przez około 3 minuty, a następnie hartujemy w zimnej, odcedzamy i odstawiamy do odcieknięcia na sitku. Zimne ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Do pokrojonych ziemniaków dodajemy odcedzonego pora, majonez i przyprawy.
Wszystko dokładnie mieszamy i odkładamy na około 2 godziny do lodówki. Smacznego !!!