Do góry

Desery Przepis na:

Salceson, czyli rolada z wafli

Salceson, czyli rolada z wafli

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 2683

Dodano:

Odsłon: 14706

Przepis na tę roladę jest nieskomplikowany i bardzo szybko się ją pzrygotowuje

Składniki

  • 1 kostka margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 opakowanie wafli
  • 3 łyżki kakao
  • 1 opakowanie herbatników
  • 1 galaretka
  • Polewa:
  • 1 kostka masła
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżki kakao
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 3-4 wafle zawinąć w mokrą ściereczkę i zaczekać aż zmiękną ( ja zawijam każdy w osobną). Cukier, margarynę i kakao rozpuścić, wystudzić, dodać pokruszone herbatniki i pozostałe wafle( ja mielę przez maszynkę do mięsa). Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wlać do masy czekoladowej. Wymieszać, masą smarować wafle i zwinąć jak roladę.
    Składniki polewy podgrzewam w garnuszku, aż się połączą ze sobą, studzę i smaruję wierzch rolady.
    Odstawiam do całkowitego stężenia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 15 lutego 2015 Wyszło przecudne, mam gdzieś przepis na to ciasto, ale jeszcze nigdy go nie robiłam. Teraz chyba się skuszę :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 15 lutego 2015 Czyli smarować wafle i składać ich jeden na drugi i to razem zwinąć w roladę - czy tak? Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 15 lutego 2015 Super propozycja! wspaniała i smaczna rolada :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń