Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj postanowiłam sprawdzić swoją cierpliwość. Zachciało mi się upiec sękacza. W tortownicy - żeby nie było, że mi się nudzi :). Myślałam, że mnie szlak trafi (1,5h przy piekarniku), jednak muszę przyznać, że warto było. Wyszedł przepyszny :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10762
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6194
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13097
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4839
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10762
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6194
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13097
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4839
Składniki
Masło umieszczamy w misie miksera i dokładnie ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodając przy tym po 1 żółtku. Następnie należy wmieszać mąki. Na koniec łączymy z ubitymi na sztywno białkami. Piekłam w tortownicy o średnicy 28 cm, nalewając warstwami po ok. 2 łyżki gotowej masy. Każdą warstwę zapiekałam ok 6 minut w temperaturze 220 stopni. POWODZENIA :)