Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj postanowiłam sprawdzić swoją cierpliwość. Zachciało mi się upiec sękacza. W tortownicy - żeby nie było, że mi się nudzi :). Myślałam, że mnie szlak trafi (1,5h przy piekarniku), jednak muszę przyznać, że warto było. Wyszedł przepyszny :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3945
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415340
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3945
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415340
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Składniki
Masło umieszczamy w misie miksera i dokładnie ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodając przy tym po 1 żółtku. Następnie należy wmieszać mąki. Na koniec łączymy z ubitymi na sztywno białkami. Piekłam w tortownicy o średnicy 28 cm, nalewając warstwami po ok. 2 łyżki gotowej masy. Każdą warstwę zapiekałam ok 6 minut w temperaturze 220 stopni. POWODZENIA :)