Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-06-2010
Pyszny, lekki, "lodowy" deser - idealny na panujące upały.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7967
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2152
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 660
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7967
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2152
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 660
Składniki
Truskawki umyć posiekać, dodać ocet balsamiczny, połowę cukru pudru, wymieszać - odstawić do lodówki na godzinę.
Śmietakę ubić mikserem, dodać resztę cukru i nasionka wanilii. Chwilę jeszcze ubijać.
Do gotowej śmietanki delikatnie dosypać pistację, posiekaną czekoladę i odsączone z płynu truskawki. Wymieszać.
Całość przelać do małej keksówki wyłożonej folią spożywczą, bądź innego podobnego naczynia. Wierzch można posypać płatkami migdałów i słodkim kakao.
Schłodzić w zamrażarce ok 4- 5 godzin.(w zalezności od pożądanej konsystencji) Semifreddo najlepiej kroi się ogrzanym we wrzątku nożem. Podawać z sosem truskawkowym. (Zmiksować świeże, umyte truskawki z odrobiną cukru pudru)
Przepis pochodzi: zpierwszegotłoczenia.pl lekko zmodyfikowany.