Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne drożdżowe bułeczki nadziane serem. Wystarczy lekko oprószyć cukrem pudrem i zajadać. Ciasto z tego przepisu wychodzi mięciutkie, a masa serowa odpowiednio słodka. Takie bułeczki to świetna propozycja na śniadanie czy też kolację.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Na początku przygotujemy zaczyn. Do miseczki kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru, dwie łyżki mąki, wlewamy ciepłe mleko. Całość mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Następnie do misy miksera z hakiem wsypujemy mąkę, cukier, wbijamy jajka, wlewamy przygotowany zaczyn oraz rozpuszczone masło. Wszystko zagniatamy około 15 minut. Możemy ciasto zagnieść ręcznie. Przygotowane ciasto odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce przykryte ściereczką. Następnie przygotujemy farsz. Twaróg łączymy z jajkiem, śmietaną i cukrem pudrem. Możemy zrobić to widelcem lub blenderem. Mieszamy do połączenia się składników. Ciasto i farsz dzielimy na dwie części będzie nam łatwiej wałkować. Ciasto wałkujemy na prostokąt około 1 cm grubości. Wykładamy połowę masy serowej i smarujemy po całym cieście, następnie składamy dłuższy bok do połowy, i drugą stroną ciasta przykrywamy i lekko zlepiamy ciasto. Następnie kroimy na 3-4 cm kawałki. Każdy kawałek skręcamy. Przygotowane bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Z podanych składników wyszło mi 16 bułeczek z serem. Bułeczki odstawiamy jeszcze na 20 minut aby delikatnie podrosły, następnie pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach góra dół. Upieczone bułeczki możemy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.