Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne drożdżowe bułeczki nadziane serem. Wystarczy lekko oprószyć cukrem pudrem i zajadać. Ciasto z tego przepisu wychodzi mięciutkie, a masa serowa odpowiednio słodka. Takie bułeczki to świetna propozycja na śniadanie czy też kolację.
Na początku przygotujemy zaczyn. Do miseczki kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru, dwie łyżki mąki, wlewamy ciepłe mleko. Całość mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut.
Następnie do misy miksera z hakiem wsypujemy mąkę, cukier, wbijamy jajka, wlewamy przygotowany zaczyn oraz rozpuszczone masło.
Wszystko zagniatamy około 15 minut. Możemy ciasto zagnieść ręcznie.
Przygotowane ciasto odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce przykryte ściereczką.
Następnie przygotujemy farsz. Twaróg łączymy z jajkiem, śmietaną i cukrem pudrem. Możemy zrobić to widelcem lub blenderem. Mieszamy do połączenia się składników.
Ciasto i farsz dzielimy na dwie części będzie nam łatwiej wałkować.
Ciasto wałkujemy na prostokąt około 1 cm grubości.
Wykładamy połowę masy serowej i smarujemy po całym cieście, następnie składamy dłuższy bok do połowy, i drugą stroną ciasta przykrywamy i lekko zlepiamy ciasto.
Następnie kroimy na 3-4 cm kawałki. Każdy kawałek skręcamy. Przygotowane bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Z podanych składników wyszło mi 16 bułeczek z serem.
Bułeczki odstawiamy jeszcze na 20 minut aby delikatnie podrosły, następnie pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach góra dół.
Upieczone bułeczki możemy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 215
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 22
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 66
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 215
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 22
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 66
Składniki
Na początku przygotujemy zaczyn. Do miseczki kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru, dwie łyżki mąki, wlewamy ciepłe mleko. Całość mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Następnie do misy miksera z hakiem wsypujemy mąkę, cukier, wbijamy jajka, wlewamy przygotowany zaczyn oraz rozpuszczone masło. Wszystko zagniatamy około 15 minut. Możemy ciasto zagnieść ręcznie. Przygotowane ciasto odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce przykryte ściereczką. Następnie przygotujemy farsz. Twaróg łączymy z jajkiem, śmietaną i cukrem pudrem. Możemy zrobić to widelcem lub blenderem. Mieszamy do połączenia się składników. Ciasto i farsz dzielimy na dwie części będzie nam łatwiej wałkować. Ciasto wałkujemy na prostokąt około 1 cm grubości. Wykładamy połowę masy serowej i smarujemy po całym cieście, następnie składamy dłuższy bok do połowy, i drugą stroną ciasta przykrywamy i lekko zlepiamy ciasto. Następnie kroimy na 3-4 cm kawałki. Każdy kawałek skręcamy. Przygotowane bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Z podanych składników wyszło mi 16 bułeczek z serem. Bułeczki odstawiamy jeszcze na 20 minut aby delikatnie podrosły, następnie pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach góra dół. Upieczone bułeczki możemy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto trójkolorowe o trzech smakach
Desery
"Czarna dama" Super ciasto
Desery
Ciasto arbuz
Desery
Sernik z truskawkami i kruszonką
Ciasto trójkolorowe o trzech smakach
Moje ciasto to propozycja nie do odrzucenia. Smaczne o ciekawym wyglądzie i f...
Odsłon: 31
"Czarna dama" Super ciasto
Robi furorę na każdej imprezie. Proste i mocno czekoladowe.
Odsłon: 320