Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na szybkie do przygotowania i bardzo smaczne serniczki z patelni. Na pewno każdy nie mogąc się doczekać kroił jeszcze ciepły czy wręcz gorący sernik. I te serniczki mają smak właśnie ciepłego sernika. Doskonałe na deser, ale też na śniadanie czy kolację. Podane z owocami i posypane cukrem pudrem są wyśmienitym, sycącym daniem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 953
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 953
Składniki
Ser biały mielimy. Możemy też go zetrzeć na tarełku na małych oczkach ( małe wiórka )
Żółtka oddzielamy od białek
Do sera dodajemy żółtka, oba rodzaje mąki, proszek, cukier i mieszamy dokładnie
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli
Ser mieszamy delikatnie z białkiem
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy na niego ciasto na serniczki. Ciasto jest dość gęste, więc możemy sobie pomagać drugą łyżką i za jej pomocą kształtujemy na patelni ładne okrągłe placuszki
Smażymy z obu stron na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym
Podajemy z cukrem pudrem i owocami