Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa w przygotowaniu wersja sernika królewskiego, bez chłodzenia ciasta, bez tarcia, tylko smak wciąż ten sam...
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1589
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 126
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18422
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 601
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1031
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1589
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 126
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18422
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 601
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1031
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, margarynę, kakao, 3/4 szklanki cukru i jogurt naturalny siekać razem tak długo, aż ciasto uzyska grudkowatą konsystencję, składniki wymieszają się, ale będzie możliwe pokruszenie ciasta.
Połowę przygotowanego w etapie 1 ciasta pokruszyć na dno natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy około 26 cm. Ciasto delikatnie ugnieść, aby pokryło całe dno formy.
Ser, 1 szklankę cukru, budyń i jajka dokładnie wymieszać i wylać do tortownicy na ciasto.
Na wierzch sera pokruszyć pozostałą część ciasta.
Piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 1 godzinę.
Po wyjęciu ciasta z piekarnika sugeruję upuszczenie go z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza i zapobiec opadnięciu sernika po wystudzeniu.