Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa w przygotowaniu wersja sernika królewskiego, bez chłodzenia ciasta, bez tarcia, tylko smak wciąż ten sam...
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10267
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2898
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2001
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 763
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10267
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2898
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2001
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 763
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, margarynę, kakao, 3/4 szklanki cukru i jogurt naturalny siekać razem tak długo, aż ciasto uzyska grudkowatą konsystencję, składniki wymieszają się, ale będzie możliwe pokruszenie ciasta.
Połowę przygotowanego w etapie 1 ciasta pokruszyć na dno natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy około 26 cm. Ciasto delikatnie ugnieść, aby pokryło całe dno formy.
Ser, 1 szklankę cukru, budyń i jajka dokładnie wymieszać i wylać do tortownicy na ciasto.
Na wierzch sera pokruszyć pozostałą część ciasta.
Piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 1 godzinę.
Po wyjęciu ciasta z piekarnika sugeruję upuszczenie go z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza i zapobiec opadnięciu sernika po wystudzeniu.