Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa w przygotowaniu wersja sernika królewskiego, bez chłodzenia ciasta, bez tarcia, tylko smak wciąż ten sam...
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1460
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1173
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 936
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1460
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1173
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 936
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, margarynę, kakao, 3/4 szklanki cukru i jogurt naturalny siekać razem tak długo, aż ciasto uzyska grudkowatą konsystencję, składniki wymieszają się, ale będzie możliwe pokruszenie ciasta.
Połowę przygotowanego w etapie 1 ciasta pokruszyć na dno natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy około 26 cm. Ciasto delikatnie ugnieść, aby pokryło całe dno formy.
Ser, 1 szklankę cukru, budyń i jajka dokładnie wymieszać i wylać do tortownicy na ciasto.
Na wierzch sera pokruszyć pozostałą część ciasta.
Piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 1 godzinę.
Po wyjęciu ciasta z piekarnika sugeruję upuszczenie go z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza i zapobiec opadnięciu sernika po wystudzeniu.