Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty o lekkim posmaku tofii. Pieczony na herbatnikach wyszedł super.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 297
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 297
Składniki
Ja piekłam w małej blasze 20 na 20 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Bialka ubijam na sztywno , dodaję cukier i ubijam jeszcze ok. 5 minut. W osobnej misce mieszam mikserem resztę składników oprócz tofii i herbatników. Masa musi być dobrze wymieszana bez żadnych grudek.Do masy dodaję ubite białka i wszystko razem mieszam drewnianą łyżką , nie miksuję.
Na spód blachy wykładam herbatniki i wylewam 2/3 masy. Układam resztę herbatników na wylaną masę. Do miski z pozostałą masą, dodaję tofii i mieszam , wylewam na herbatniki. Jeśli tofii nie do końca będzie chciało się wymieszać to nic nie szkodzi, rozpuści się w trakcie pieczenia.
Piekę 1 godz. w nagrzanym piekarniku 180 stopni. Po upieczeniu nie wyjmuję , tylko lekko uchylam piekarnik . Najlepiej wyjąć kiedy sernik jest ostudzony.