Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, prosty, tani i pyszny sernik jak nie mam za dużo czasu, używam gotowego sera z wiaderka (mam taki wypróbowany, z Włoszczowy)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424947
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336963
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424947
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336963
Składniki
1. ciasto: rozpuścić tłuszcz, przestudzić, do miski wsypać mąkę, dodać cukier, kakao i proszek do pieczenia, chłodny tłuszcz oraz śmietanę, zagnieść ciasto, włożyć do torebki, zamrozić, 2. masło utrzeć z cukrem na puch, ciągle ucierając dodawać po jednym żółtku, następnie po łyżce sera i ciągle ucierać, na koniec dodać budyń, olejek i rodzynki, ubić piane z białek, delikatnie wymieszać z masą serową, 3. blachę wyłozyć papierem do pieczenia, ciasto zetrzeć na tarce, na grubych oczkach (zostawić 1/5), lekko ucisnąć, wyłożyć masę serową, wyrównać, na wierzch zetrzeć resztę ciasta, 4. sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 20 min, następnie zmniejszyć temperaturę do 130 st i piec jeszcze ok 50 min, zimne ciasto można posypać lekko cukrem pudrem lub polac czekoladą, smacznego