Do góry

Desery Przepis na:

Sernik 2 razy pieczony

Sernik 2 razy pieczony

Autor:

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 1492

Dodano:

Odsłon: 9448

Pyszny i ładnie wygląda.

Składniki

  • 4-5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 2 budynie czekoladowe ,bez cukru
  • 2 budynie waniliowe ,bez cukru
  • 2-3 łyżki maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa serowa:
  • 1 kg sera,może być w wiaderku
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kostka masła,
  • 6-8 jajek,
  • 2 budynie śmietankowe lub waniliowe,bez cukru
  • rodzynki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczemy 2 biszkopty,jasny i ciemny.

    Białka ubijamy z cukrem,dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy.Następnie wsypujemy po 2 budynie do szklanki ,proszek do pieczenia i uzupełniamy mąką,aby szklanka była pełna.Dalej mieszamy i wylewamy na blaszkę.
    Pieczemy 30 min.Biszkopty można upiec dzień wcześniej.



  2. 1 kg sera,może być w wiaderku
    -6-8 jajek
    -1 szklanka cukru
    -2 budynie waniliowe lub śmietankowe,bez cukru
    -1 kostka masła
    -bakalie


    Ucieramy masło z cukrem i stopniowo dodajemy ,po jednym żółtku,po łyżce sera i cały czas ucieramy na gładką masę.Następnie wsypujemy budyń,ubitą pianę i namoczone rodzynki.W każdym biszkopcie, wykrawamy kieliszkiem krążki i wymieniamy,jak na załączonym zdjęciu.Na pierwszy biszkopt wykładamy część masy serowej,przykrywamy drugim plackiem i na wierzch znowu masa .

    Wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut.Na wierzch polewa czekoladowa lub cukier puder.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń