Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1638
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1638
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Składniki
Pieczemy 2 biszkopty,jasny i ciemny. Białka ubijamy z cukrem,dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy.Następnie wsypujemy po 2 budynie do szklanki ,proszek do pieczenia i uzupełniamy mąką,aby szklanka była pełna.Dalej mieszamy i wylewamy na blaszkę. Pieczemy 30 min.Biszkopty można upiec dzień wcześniej.
1 kg sera,może być w wiaderku -6-8 jajek -1 szklanka cukru -2 budynie waniliowe lub śmietankowe,bez cukru -1 kostka masła -bakalie Ucieramy masło z cukrem i stopniowo dodajemy ,po jednym żółtku,po łyżce sera i cały czas ucieramy na gładką masę.Następnie wsypujemy budyń,ubitą pianę i namoczone rodzynki.W każdym biszkopcie, wykrawamy kieliszkiem krążki i wymieniamy,jak na załączonym zdjęciu.Na pierwszy biszkopt wykładamy część masy serowej,przykrywamy drugim plackiem i na wierzch znowu masa . Wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut.Na wierzch polewa czekoladowa lub cukier puder.