Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny szybki serniczek. Zapraszam na przepis
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28741
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2188
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28741
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2188
Składniki
Biała ubijamy z 3 łyżkami cukru pudru, na sztywno, do drugiej miski przełóż twaróg , żółtka, resztę cukru pudru,
Całość krótko zmiksuj do połączenia składników.
Ciągle miksując wlewaj cienki strumieniem olej , budyń . Na koniec dodać mleko w proszku,i zmiksuj aż powstanie jednolita masa tak aby nie było grudek.
Do masy serowej dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać szpatułka.
Wylewamy masę serową do blaszki 24/24 wyłożona papierem do pieczenia i ułożonymi herbatnikami. Wstawić sernik do piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza na 70 minut . Studzimy w piekarniku. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą . Polewa 0,5 czekolady mlecznej 3 łyżki mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej o polewamy sernik. Smacznego.