Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis niemiecki na Schmandkuchen, czyli sernik z gęstej, tłustej 20 do 29 % śmietany. Bardzo smaczny z dodatkiem mandarynek i galaretki. Orzeźwiajacy, lekko kwaskowy, pyszny na upały.
Najpierw gotujemy budyń z mleka, budyniu w proszku i cukru. Przelewamy do miseczki i nakrywamy gorący budyń folia spożywczą, żeby nie zrobił się kożuch. Mandarynki wyjmujemy z puszki i odcedzamy.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Masło kroimy w kawałki i razem z mąką szybko zagniatamy rekami. Dodajemy jajko i cukier. Przy pomocy miksera wyrabiamy ciasto. Stolnicę posypujemy lekko mąką i rozwałkujemy ciasto. Wykładamy ciastem formę do pieczenia, z ciasta robimy brzeżek. Użyłam popularnej, prostokątnej formy, wymiary okrągłej formy to 26 cm.
Ostudzony budyń mikserem mieszamy z kwaśną śmietaną i wylewamy na ciasto w formie. Na wierzch kładziemy odsączone mandarynki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 175 stopniach przez 80 minut. Gdy ciasto wystygnie polewamy żółtą galaretką.
..smaczny lekki i puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku. Przepis jest b...
Odsłon: 16572
Jak zrobić zapiekane szparagi z boczkiem lub szynką parmeńską. Pieczone szpar...
Odsłon: 63
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 1251
Jeśli ktoś uważa, że jedzenie nie potrafi poprawiać nastroju, chyba nie jadł...
Odsłon: 272
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 8760
Jak zrobić zapiekane szparagi z boczkiem lub szynką parmeńską. Pieczone szpar...
Odsłon: 63
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 1251
Jeśli ktoś uważa, że jedzenie nie potrafi poprawiać nastroju, chyba nie jadł...
Odsłon: 272
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 8760
Składniki
Najpierw gotujemy budyń z mleka, budyniu w proszku i cukru. Przelewamy do miseczki i nakrywamy gorący budyń folia spożywczą, żeby nie zrobił się kożuch. Mandarynki wyjmujemy z puszki i odcedzamy.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Masło kroimy w kawałki i razem z mąką szybko zagniatamy rekami. Dodajemy jajko i cukier. Przy pomocy miksera wyrabiamy ciasto. Stolnicę posypujemy lekko mąką i rozwałkujemy ciasto. Wykładamy ciastem formę do pieczenia, z ciasta robimy brzeżek. Użyłam popularnej, prostokątnej formy, wymiary okrągłej formy to 26 cm.
Ostudzony budyń mikserem mieszamy z kwaśną śmietaną i wylewamy na ciasto w formie. Na wierzch kładziemy odsączone mandarynki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 175 stopniach przez 80 minut. Gdy ciasto wystygnie polewamy żółtą galaretką.
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 157
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 410